Vești bune pentru români. S-a dat lege! Ei sunt cei care vor ieși cu doi ani mai devreme la pensie

Este vestea momentului pentru români. Plenul Camerei Deputaților a adoptat legea care prevede extinderea categoriilor de persoane care ies mai devreme la pensie.

Ei sunt românii care vor ieși mai devreme la pensie, potrivit plenului Camerei Deputaților care a adoptat proiectul de lege,

din 8 septembrie 2020, care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare.

Ei sunt românii care ies cu doi ani mai devreme la pensie
Camera Deputaților a stabilit din ce categorie fac parte românii care vor ieși la pensie anticipat. Este vorba despre persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluarea remanentă,

precum și cei care au locuit pe o rază de 8 km în jurul acestora. Aceștea vor avea dreptul să se pensioneze cu doi ani mai devreme.

Legea a fost adoptată pe 8 septembrie 2020, și prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, fără penalizare.

Acest proiect de lege vizează pensia anticipată care are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 236/2010.Românii din zonele afectate de poluare ies mai devreme la pensie
Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților, persoanele vizate care vor ieși la pensie cu doi ani mai

devreme sunt din zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extrației, preparării și arderii cărbunelui, precum și a emisiilor de amoniac și a altor derivate.