Valeriu Gheorghiţă: „Restricţii pentru nevaccinaţi, posibile”. Ce spune de vaccinarea personalului medical

0

Coordonatorul campaniei de vaccinare se laudă că suntem la 7000 de persoane de ţinta de 5.000.000 de români imunizaţi, deşi aceasta trebuia atinsă la 1 iunie 2021.

Valeriu Gheorghiţă anunţă posibile retriscţii pentru persoanele nevaccinate, dar doar în fucţie d eevoluţia situaţiei epidemiologice. El anunţă că mai avem 7000 de perosane pentru a ajunge la 5 milioane de români vaccinaţi cu cel puţin o doză.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a afirmat că în ultimele opt săptămâni s-a înregistrat în ţara noastră o creştere de cinci ori a numărului de cazuri cu varianta virală Delta.“Până pe data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infecţia cu varianta virală Delta, practic cu 26 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă. Evoluţia săptămânala a proporţiei cazurilor confirmată cu varianta Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la valoare de 1,5% în săptămâna 21 la peste 6,8% în săptămâna 29. Este o creştere de circa de cinci ori a numărului de cazuri cu varianta virală Delta în ultimele opt săptămâni.

Mai mult decât atât din procentul secvenţierilor efectuate în ultima săptămână 56%, mai mult de jumătate dintre ele au avut rezultat variantă virală Delta comparativ cu săptămâna precendentă, săptămâna 28 în care din totalul secvenţierilor efectuate 33% au avut ca rezultat varianta Delta”, a afirmat Gheorghiţă.