Valeriu Gheorghiţă, anunţ îngrijorător pentru români: „Vom înregistra o creştere a numărului de infectări COVID-19. Valul patru va fi mult mai agresiv”

0

Valeriu Gheorghiţă a făcut noi precizări privind evoluţia pandemiei de coronavirus în România. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, există o tendinţă de a înregistra o creştere a numărului de infectări.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că până în prezent au fost confirmate 101 cazuri de infectări cu tulpina Delta în România. Medicul militar atrage atenţia că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări cu covid-19 în ţara noastră.

Valeriu Gheorghiţă: „Avem o crestere a numărului de cazuri cu 38,9 la sută faţă de săptămâna precedenta”„La nivel european se constata o tendinta de crestere a infectarilor. Mare majoritate a cazurilor raportate in aceasta perioada sunt la tineri. Datele din Romania ne arata ca in saptamana 28 avem o crestere a numărului de cazuri cu 38,9 la sută faţă de săptămâna precedenta. Exista o usoara tendinta de a inregistra o crestere a numărului de cazuri.

Sunt confirmate 101 tulpini variante virale delta. Pana acum s-au efectuat 2415 secventieri si s-au identificat un procent de 75% variante virale de ingrijorare. Dintre acestea, 101 sunt variante delta. Aceasta este mai contagioasă cu 60% faţă de tulpina alfa. Vorbim de o tulpina care se raspândeşte mult mai rapid.

Datele publice din Marea Britanie ne arată ca vaccinarea cu schemă completă ne oferă o protectie de peste 90%, inclusiv pentru varianta delta. Vaccinurile sunt foarte eficiente. Vaccinarea cu schema completa reduce riscul de spitalizare şi de deces. „, a declarat Valeriu Gheorghiţă.