Un om a murit subit și alți patru au ajuns la spital din cauza unui gest banal. Ce au descoperit pompierii în casa lor

0

Un bărbat a murit și alte patru persoane au ajuns la spital, fiind la un pas de a-și pierde viața.

Ce au făcut o greșală aparent banală, dar care era să-i coste viața.

Un bărbat de 75 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost transportate la spital în urma unei intoxicații cu naftalină. Se pare că în dulapul poziționat fix lângă sobă, aceștia lăsaseră naftalină, care s-a încălzit și a început să emane un miros înțepător. Oamenii nu l-au sesizat, însă, pentru că dormeau.

Pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 02.00 în satul Salcia, după ce patru persoane manifestau o stare generală de rău.

La sosirea la fața locului, pompierii au găsit un bărbat în vârstă de 75 de ani, care prezenta semne incompatibile cu viața.

Celelalte persoane care se confruntau cu o stare generală de rău au fost transportate la spital. În același timp, oamenii legii au cerut un echipaj CBRN de la USISU Ciolpani în vederea efectuării unor verificări suplimentare în locuinţă, constând în măsurători specifice, astfel încât familia să revină în locuinţă fără a fi pusă în pericol.

Naftalina este un toxic hemolizant, ce produce leucocitoză, anemii, hepatoxic, nefrotoxic, iar la nivel ocular generează cataractă. În cazul în care e ingerată de copii, determină tulburări digestive, hipotensiune și deshidratare. De asemenea, inhalarea vaporilor poate să producă cefalee, grețuri, transpirații, lezare renală și cataractă.