Un medic anti-vaccinist a murit răpus de COVID-19

0

Medicul Stephen Karanja, care a devenit un foarte vocal activist anti-vaccin, a murit după ce a contractat Covid-19,

transmite presa internațională. Doctorul a susținut în repetate rânduri că noul coronavirus face parte dintr-o

încercare de a elimina populația lumii, iar miliardarul Bill Gates s-ar afla în spatele acțiunii globale.Medicul kenian Stephen Karanja a murit joi în unitatea de Terapie Intensivă a unui spital privat din capitala Nairobi.

A fost un activist foarte vocal adept al teoriilor conspiraționiste, ajutând la răspândirea miturilor

care îl implică pe fondatorul Microsoft, Bill Gates. El a susținut în repetate rânduri că noul coronavirus face parte dintr-o încercare de a elimina populația lumii.

Ce tratament anti-COVID a inventat medicul din Kenya
Doctorul Karanja a insistat asupra faptului că kenienii nu trebuie să fie vaccinați împotriva bolii. El a spus că oamenii ar putea fi vindecați prin inhalarea cu abur și un amestec de medicamente și minerale, inclusiv hidroxiclorochina antimalarică și zinc.

Stephen Karanja a fost președintele Asociației Medicilor Catolici din Kenya, care l-a descris „ca un adevărat soldat medical”, potrivit Morning Star. În ciuda intervenției sale, peste 800.000 de kenieni au fost vaccinați împotriva Covid-19.

Au fost înregistrate aproape 160.000 de cazuri de coronavirus în națiunea est-africană și 2.707 de decese, deși criticii cred că cifrele adevărate ar putea fi mult mai mari.