ULTIMA ORA! Veste bună pentru pensionarii români! Pensiile s-au MĂRIT masiv! Cand intra in vigoare

0

Specialiștii aproximează că banii care aparțin Pilonului II de pensii pot atinge pragul de 100 de miliarde de lei în vara anului următor!

Banii deținuți de Pilonul II de pensii au atins un maxim mondial! Luna iunie s-a terminat cu active înregistrate în

valoare de peste 84 de miliarde de lei.Este, de departe, o veste bună pentru viitorii pensionari, care vor avea pensii mult mai mari, pe lângă cele oferite de stat.Activele care aparțin Pilonului II de pensii au ating un prag mondial! „Sistemul își atinge obiectivele”
Cele șapte resurse de pensii private Pilon II, cei mai renumiți investitori ai bursei în București, au finalizat luna iunie a anului 2021 cu sume record de 84,4 mi­liarde de lei, în creștere cu 18,5 miliarde de

lei față de luna iunie a anului 2020, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Fondurile pensiilor Pilon II au înregistrat creșteri de active cu 28% din iunie 2020 și se vor apropia de suma de 100 de miliarde de lei. Privind creșterile din ultimele luni, această sumă poate fi atinsă în primăvara

anului 2022 și totodată ar crește și valoarea pe care Pilon II o are în PIB, respectiv de aproximativ 8% la momentul actual:

”Rolul fondurilor de pensii este tocmai să acumuleze şi apropierea de pragul de 100 de mi­liarde de leinu face decât să confirme că sis­temul funcţionează şi îşi atinge obiectivele” .