ULTIMA ORA! Valeriu Gheorghiţă ameninţă cu RESTRICŢII: „Trebuie impuse repede dacă situaţia o cere. Să ne uităm la ce se întâmplă în alte ţări”

0

Președintele CNCAV anticipează că vom avea parte de restricţii dacă populaţia nu se vaccinează, iar rata de incidenţă va creşte din nou.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că sănătatea publică este o prioritate a tuturor, „or din acest punct de vedere este clar că atunci când se impun măsuri de restricție ele trebuie luate”.

„Până la urmă rolul măsurilor restrictive este acela de a limita circulația virusului și de a preveni îmbolnăvirile, prin aceste metode nefarmaceutice. Este evident că atunci când situația epidemiologică o impune, când riscul de îmbolnăvire crește semnificativ, sănătatea publică este clar o prioritate a tuturor și asta nu cred că se poate negocia,

or din acest punct de vedere este clar că atunci când se impun măsuri de restricție ele trebuie luate. Trebuie luate la timp tocmai ca să producă efecte la timp”, a spus oficialul, joi seară, pe B1 TV,

unde a vorbit și despre o nouă campanie de informare, dar și despre măsura bonurilor de masă.

Întrebat dacă e reprezintă o posibilitate și introducerea unor noi restricții în cazul în care numărul infectărilor ajunge din nou la un nivel foarte ridicat, președintele CNCAV a explicat: „Nu văd de ce să scoatem din calcul această posibiltate atât timp cât ne uităm și la celelalte țări și vedem că se impun astfel de măsuri, pentru că altfel nu o să putem controla răspândirea virusului, mai ales într-o populație în care acoperirea imunologică, indiferent că vorbim de trecerea prin boală sau vaccinare, nu este suficient de ridicată.