ULTIMA ORA! Vaccinul anti-Covid-19 va fi obligatoriu în România? Anunțul făcut de Klaus Iohannis

0

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie pentru anumite categorii de persoane. Anunțul făcut de Klaus Iohannis.

Marți, 21 septembrie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că vaccinarea împotriva COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

Vaccinul anti-Covid-19 va fi obligatoriu în România?
România se închide bucată cu bucată din cauza numărului mare de infectări. Astfel, Klaus Iohannis vrea vaccinare obligatorie anti-COVID, în condiţiile în care numărul de infecţii creşte în cotinuare, iar pandemia evoluează.Preşedintele României susține că medicii ar trebui să se numere printre categoriile pentru care imunizarea împotriva noului coronavirus să fie obligatorie.

„Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, a declarat KlausIohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, conform Agerpres.

Însă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în nicio ţară, dar susţine importanţa imunizării.

”În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, potrivit agenţiei EFE, citate de Agerpres.Chiar dacă specialiştii OMS nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării, aceștia susţin că „este necesar să explicăm populaţiei generale cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”.