Ultima ora! Sorin Cîmpeanu anunţă condiţiile în care se va face diferenţierea între elevii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi în noul an şcolar 2021 – 2022

Ministrul Educaţiei a declarat joi că speră ca până pe 13 septembrie “să nu avem nicio școală în care să nu se poată începe cu prezență fizică din cauza depășirii pragului de 6 la mie”.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre singura situaţie în care se face o diferenţiere între elevii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi.

Sorin Cîmpeanu a dat de înţeles că „sunt 3 sau 4 cazuri cu semne de întrebare privind începerea anului cu prezență fizică”.„Peste 6 la mie, rămân deschise creșele și grădinițele. Singura diferențiere între elevii vaccinați și cei nevaccinați”, a declarat ministrul Educaţiei, joi, la TVR.

Întrebat despre situaţiile în care se va recurge la şcoala online din cauza infectărilor cu COVID-19, Sorin Cîmpeanu şi-a exprimat speranţa ca şcoala să poată începe cu prezenţă fizică.

„Până pe 13 septembrie, sper să nu avem nicio școală în care să nu se poată începe cu prezență fizică din cauza depășirii pragului de 6 la mie”, a declarat ministrul Educației.

puțini, unde sunt totuși semne de întrebare.

„Conform studiilor, suntem îndreptățiți să sperăm că, și în cazul în care se va atinge pragul de 6 la mie, în 10-12-14 zile s-ar putea să putem avea șansa să se revină”, a completat el.

Sorin Cîmpeanu explică cum se va proceda în clasele în care sunt descoperite cazuri COVID-19
Ministrul a menţionat ce se întâmplă în clasele unde sunt și elevi vaccinați și elevi nevaccinați, în cazul în care se semnalează o infectare cu noul coronavirus. Potrivit ordinului de ministru, elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități pot solicita să rămână în online.