ULTIMA ORA! Şefa UPU SMURD Iaşi, dezvăluiri şocante despre lupta cu Covid-19. „Se poate și mai rău. Mai multe ore am ventilat manual un pacient”

Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași, a declarat că, din cauza numărului insuficient de ventilatoare, a fost nevoie ca un pacient să fie ventilat manual timp de mai multe ore!

Şefa UPU SMURD Iaşi, dezvăluiri şocante despre lupta cu Covid-19. „Se poate și mai rău. Mai multe ore am ventilat manual un pacient”.

Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași, a declarat că, din cauza numărului insuficient de ventilatoare, a fost nevoie ca un pacient să fie ventilat manual timp de mai multe ore!Şefa UPU SMURD Iaşi, dezvăluiri şocante despre lupta cu Covid-19

„Dacă credeam că mai rău nu se poate, fiecare zi ne demonstrează că se poate și mai rău. Ne-am început dimineața cu 20 de pacienți de terapie intensivă, 11 intubați, 7 ventilați non-invaziv și 2 pe flux mare de oxigen.

Toți sunt tratați în terapie intensivă și au forme foarte severe, dar sunt din ce în ce mai tineri – cel mai tânăr are 27 de ani. Pentru că nu mai existau ventilatoare am ventilat mai multe ore, undeva între 7 fără un sfert și 11 fără un sfert, unul din pacienți, pe balon. Asta înseamnă că forța și mecanica respiratorie au fost suplinite de munca unui insistent, infirmier

și brancardier, pe rând. Evident, nu e un lucru care e destinat unui membru al echipei ci unui aparat”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, pentru Aleph News.