ULTIMA ORA! Se vor impune restricții pentru românii nevaccinați?! Ministrul Sănătății a făcut anunțul: ”A început valul patru”

0

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță restricții pentru persoanele care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului!

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că, în prezent, coaliția de guvernare discută despre obligativitatea introducerii pașaportului COVID pe teritoriul României, pentru a avea acces

în anumite locații publice. Aceasta măsură va fi impusă doar în funcție de rata de incidență și de evoluția pandemiei coronavirus la noi în țară.„Toate măsurile de prevenție pe care le luăm de acum înainte în primul rând vor avea legătură cu rata de incidență. Atunci când cifrele vor crește cred că este important să fim mai responsabili și să aplicăm și alte măsuri pe lângă purtarea măștii în interior, distanțarea fizică și măsurile de igienă.În momentul acesta, cifrele încă arată rezonabil, se observă tendință de creștere dar încă arată rezonabil dar cred că trebuie să fim să mai aplicăm și alte mijloace de prevenție.

În momentul ăsta, scenariile care se discută au mai degrabă legătură cu pașaportul covid, adică cel care certifică vaccinare, testare sau trecere prin boală, și avem în lucru împreună cu DSU

o modificare legislativă prin care acest pașaport covid să poată fi utilizat și în interiorul țării, așa încât să creăm baza legală pentru verificarea acestui pașaport covid.