ULTIMA ORA! Restricțiile din pacate revin în România începând cu 26 august! Ce este interzis să facem

Valul patru al pandemiei de Covid-19 deja afectează România. Masca devine obligatorie din nou în aer liber.

Valul patru al pandemiei de Covid-19 lovește deja România! Nunțile, evenimentele și restaurantele sunt din nou interzise. Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în aer liber,

de asemenea, este obligatorie și la locul de muncă în două localități în care infectările cu Covid-19 au depășit în ultimele 14 zile rata de trei la mia de locuitori.Valul patru al pandemiei aduce restricțiile înapoi
Comuna dâmbovițeană Morteni prezintă o rată de infectare de 4,47 la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a hotărât, miercuri, readăugarea restricțiilor conform prevederilor legale.

Așadar, la Morteni, în judeţul Dâmboviţa, 12 dintre cei 2.682de locuitori sunt confirmaţi ca fiind purtători ai virusului SARS-CoV-2. În de 24 de ore, de marţi până miercuri, au fost declarați infectați cu COVID-19 trei localnici.

În condiţiile în care rata de infectare a ajuns la 4,47 la o mie de locuitori, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a luat miercuri hotărârea prin care instituie măsurile potrivite depășirii ratei de peste 3 la mia de locuitori al incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G.nr. 826/05.08.2021 prin care a fost extinsă starea de alertă pe teritoriul României.