ULTIMA ORA! RESTRICŢII COVID ÎN ROMÂNIA! SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BUCUREŞTI, DE PE 13 SEPTEMBRIE

0

În următoarele zile, Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti va anunța o decizie finală cu privire la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice din București.

Autorităţile vor să introducă din nou această măsură preventivă din cauza creşterii alarmante a infectărilor cu noul coronavirus.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că reprezentanții Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti se gândesc la măsuri ce ar putea stopa creşterea numărului de cazuri de infectare.Oficialii se gândesc să impună din nou măsura purtării măştilor de protecţie, însă de aceasta dată doar în proximitatea unităților de învățământ: „Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii

pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre

de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala. Şedinţa va fi marţi sau miercuri.”, a transmis Alin Stoica, pentru News.ro.

Managerul spitalului „Victor Babeş”, avertisment îngrijorător
Decizia de a reintroduce măștile de protecție obligatoriu vine în urma depășirii pragului incidenței de un caz la mia de locuitori.

Mai mult, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la COVID-19.