ULTIMA ORA! Raed Arafat, avertisment sumbru despre tulpina Delta de coronavirus. “Are un impact mai mare pe tineri și pe copii”

0

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a lansar duminică un nou avertisment cu privire la varianta Delta de coronavirus, care are impact mult mai mare pe vârsta tânără decât formele anterioare de virus.

În România au existat în ultima vreme două decese la persoane de 30 de ani, fără comorbidități, iar o fată de 25 de ani,

de asemenea fără boli care să-i agraveze situația, este în terapie intensivă într-un județ aproape de București, a declarat, duminică Raed Arafat: „Este clar că varianta Delta are un impact mai mare pe tineri și pe copii”
Secretarul de stat din Ministerul de Interne a precizat că autoritățile din România se pregătesc deja cu mai multe locuri la terapie intensivă destinate copiilor.

Potrivit lui Arafat, varianta Delta a coronavirusului are un impact mult mai mare decât tulpinile precedente asupra tinerilor și

„Este clar că varianta Delta are un impact mai mare pe tineri și pe copii. Noi am avut, din păcate, două decese la 30 de ani, fără comorbidități, iar astăzi, vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani, fără comorbidități, care se află în terapie intensivă într-un județ aproape de București.Sunt tineri care ajung în terapie intensivă. Unii dintre ei ajung într-o formă foarte gravă”, a spus șeful DSU la Digi 24.