ULTIMA ORA! Peste 30 de localități din Argeș sunt în carantina de noapte sau de weekend, începând cu această dimineață

0

Treizeci și două de localități ce aparțin județului Argeș se află în carantină de noapte sau de week-end, începând de sâmbătă, 16 octombrie 2021, conform unei hotărâri aprobate de Comitetul

Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Numărul oraşelor şi comunelor din judeţ în care se impun temporar restricţii a crescut cu peste 50% faţă de începutul acestei săptămâni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis carantinarea pe timpul nopţii a unor noi localităţi care au depăşit incidenţele de 6 respectiv 7.5 la o mie de locuitori. Măsurile intră în vigoare începând cu 16 octombrie, ora 00.00, a transmis, sâmbătă, Prefectura Argeş.

Astfel, conform datelor furnizate de autorităţile din judeţ, 18 localităţi se află în carantină de week-end între orele 20.00-05.00,iar alte 14 oraşe şi comune sunt în carantină săptămânală între orele 20.00-05.00.

Numărul acestora a crescut, la începutul acestei săptămâni 20 de oraşe şi comune din judeţ fiind supuse unei forme de carantină.

Ce localități au intrat în carantină
Astfel, carantina de weekend între orele 20.00-05.00 a fost impusă în localităţile Albota, Călineşti, Câmpulung, Căteasca, Ciofrângeni, Costeşti, Dâmbovicioara, Hârtieşti, Mărăcineni, Merişani, Miceşti, Poienarii de Muscel, Rucăr, Săpata, Suseni, Teiu, Topoloveni şi Vultureşti.Municipiul Piteşti şi localităţile Albeştii de Muscel, Băbana, Bascov, Bradu, Budeasa, Moşoaia, Oarja, Mioveni, Ştefăneşti, Poienarii de Argeş, Rociu, Ţiţeşti şi Ungheni se află sub măsura carantinei săptămânale între orele 20.00-05.00

Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcţie de evoluţia incidenţei, menţionează Prefectura judeţului.