ULTIMA ORA! Noul AN ŞCOLAR. Ce se întâmplă cu părinţii care nu semnează FORMULARELE

0

Deschiderea anului şcolar va avea loc în 13 septembrie cu prezenţa fizică pentru toţi elevii, iar părinţii îşi vor exprima

sau nu acordul de vaccinare al copiilor de peste 12 ani, prin completarea unor formulare, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Noul AN ŞCOLAR. Ministrul Educației recunoaște însă că părinții nu o să fie sancționați dacă nu răspund la chestionarul legat de vaccinare. „Şcolile se deschid în format normal. Nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund la formularul care prevede intenția de vaccinare. Intenția este să știm câți vor să se vaccineze, astfel încât să știm cum să ne împărțim.Să vedem și noi cum stăm, am așa un puseu de sinceritate. Riscul e să răspundă mulți părinți cu nu. Nu știm câți profesori sunt vaccinați,

deoarece din platformă nu le putem extrage datele. Formularele vor fi distribuite în şcoli din 13 septembrie”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Noul AN ŞCOLAR, detalii despre prima zi de şcoală. „Ceremonia de deschidere va avea o durată limitată de o oră şi jumătate, masca de protecţie fiind obligatorie (…) Am agreat cu titlu de certitudine că şcolile vor rămâne deschise până la incidenţa ratei de infectare de 6 la mie. Mă adresez cu precădere inspectorilor şcolari generali care sunt prezenţi în această videoconferinţă alături de prefecţii din fiecare judeţ pentru a acorda atenţie maximă respectării măsurilor de protecţie sanitară.