ULTIMA ORA! Norvegia începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de peste 16 ani în timp ce România aşteaptă autorizarea imunizării pentru cei de peste 5 ani

0

Autorităţile norvegiene au dat undă verde vaccinării împotriva COVID-19 a adolescenţilor cu vârste peste 16 ani.

Măsura va putea fi pusă în practică după ce persoanele de peste 18 ani vor fi complet vaccinate, a anunţat guvernul de la Oslo.

Norvegia începe vaccinarea anti-COVID a adolescenţilor cu vârste de peste 16. Imunizarea acestora ar putea începe peste câteva săptămâni, după ce persoanele de peste 18 ani vor fi complet vaccinate, a anunţat Camilla Stoltenberg, şefa Institutului de Sănătate Publică din Norvegia, pentru televiziunea NRK, citată de Agerpres.

În prezent, aproximativ 88% dintre norvegienii de peste 18 ani au primit o primă doză de vaccin şi 53.5% sunt vaccinaţi cu schema completă.

Adulţii norvegieni sunt aşteptaţi să-şi finalizeze schema vaccinală până cel târziu în cea de-a doua săptămână din luna septembrie, conform unei declaraţii făcută săptămâna trecută de premierul norvegian Erna Solberg.În timp ce Norvegia abia acum ia în calcul vaccinarea copiilor, în România sunt imunizaţi în prezent şi copii începând cu vârsta de 12 ani. Zilele trecute, medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de

vaccinare împotriva COVID-19 în România, declara că vaccinarea ar urma să fie extinsă şi la categoria de vârstă 5-11 ani, dar doar în anumite cazuri unde alte afecţiuni îi plasează pe copii în categoria vulnerabilă.Valeriu Gheorghiţă a precizat că s-a observat o creştere a numărului de cazuri în rândul adolescenţilor şi tinerilor şi că există chiar copii cu varsta sub 12 ani, care au anumite afecţiuni ce îi plasează în categoria celor care prezintă risc ridicat de a dezvolta forme severe ale Covid 19.