ULTIMA ORA! Noile reguli pentru elevii care vor începe noul an școlar. Care sunt condițiile impuse de ministrul Educației

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a propus eliminarea măștii de protecție la grupurile de elevi vaccinați aflați în spații închise, la fel și la orele de sport. Iată care sunt condițiile pe care elevii ar trebui să le respecte!

În această perioadă, s-au propus noi reguli pentru elevii care vor începe în această toamnă orele fizic. Ministrul Educației a specificat, că dacă într-o clasă vor fi cel mult 10 elevi, iar aceștia toți vaccinați, inclusiv profesorul, aceștia ar putea sta fără masca de protecție.

Mai mult de atât, elevii care vor participa la orele de educație fizică în sălile de sport, aceștia ar putea fi scutiți de masca de protecție, iar dacă un caz va fi depistat, elevii care sunt vaccinați vor rămâne în continuare la cursuri, iar cei nevaccinați vor sta la orele online.Acestea sunt doar câteva propuneri, pe care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le va prezenta mâine specialiștilor din sistemul sanitar și premierului.

Când se va lua decizia oficială propusă de ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației vrea să propună eliminarea măștii de protecție la elevii vaccinați, aflați în spații închise. Acesta va participa la întâlnirea cu premierul, ministrul

Sănătății, reprezentanții Institutului de Sănătate Publică, secretarul de stat Raed Arafat și dr.Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, acolo unde vor lua decizia oficială.