ULTIMA ORA! Ministrul Sănătății a anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate: ”A început valul 4” De când intră în vigoare

0

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirus. Totodată, pașaportul Covid va fi obligatoriu în anumite locuri, însă în funcție de rata de incidență înregistrată în România.

Ministrul Sănătății anunță că pașaportul Covid va fi obligatoriu în anumite locuri, dar măsura va fi implementată în funcție de incidența și evoluția pandemiei în țara noastră.

Restricții dure pentru românii nevaccinați
Ioana Mihăilă a mai precizat că, în prezent, coaliția de guvernare are în discuție obligativitatea de a introduce pașaportul COVID pe teritoriul României, pentru accesul în anumite locații, însă această măsură va fi implementată având în vedere câteva reguli, precum incidența și evoluția pendemiei în România.”Toate măsurile de prevenție pe care le luăm de acum înainte în primul rând vor avea legătură cu rata de incidență.Atunci când cifrele vor crește cred că este important să fim mai responsabili și să aplicăm și alte măsuri pe lângă purtarea măștii în interior, distanțarea fizică și măsurile de igienă.În momentul acesta, cifrele încă arată rezonabil, se observă tendință de creștere dar încă arată rezonabil dar cred că trebuie să fim să mai aplicăm și alte mijloace de prevenție. În momentul ăsta, scenariile care se discută au mai degrabă legătură cu pașaportul covid, adică cel care certifică vaccinare, testare sau trecere prin boală, și avem în lucru împreună cu DSU o modificare legislativă prin care acest pașaport covid să poată fi utilizat și îninteriorul țării, așa încât să creăm baza legală pentru verificarea acestui pașaport covid.” a specificar Ioana Mihăilă.