ULTIMA ORA! Ministrul Educației face un nou anunț. Școlile din România s-ar putea închide în octombrie: “Este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”

0

Ministrul Educației a oferit noi detalii despre situația școlilor, raportată la rata de infectare cu coronavirus. Oficialul a anunțat că există posibilitatea ca instituțiile de învățământ să fie închise până în octombrie, dacă numărul de cazuri va crește alarmant.

Sorin Cîmpeanu, scenariu sumbru pentru luna octombrie
Reprezentantul statului a declarat că datele referitoare la numărul de infectări nu sunt deloc unele bune, așa că ia în calcul posibilitatea ca școlile să fie închise din nou, chiar la o lună distanță de când elevii vor reveni în bănci.

Mai mult, ministrul Educației spune că rata de infectare va depăși mai mult ca sigur pragul de 6 la mia de locuitori, dacă românii vor refuza în continuare vaccinarea, motiv pentru care oficialii vor fi nevoiți să recurgă din nou la măsuri drastice: “Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.).În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6.

Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei apariții tv, potrivit Romaniatv.net.