ULTIMA ORA! Medicul Alexandru Rafila explică de ce refuză să se vaccineze cu cea de-a treia doză

0

Românii care au trecut prin boală şi s-au vaccinat cu primele două doze împotriva COVID 19 nu mai trebuie să facă şi doza a treia, consideră medicul Alexandru Rafila. Acesta a declarat, după şedinţa

Comisiei de Sănătate din Parlament, că a ajuns la această concluzie după ce s-a consultat cu specialişti din Israel.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, marţi, că nu se va vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.Rafila: ”Eu am discutat cu colegi de ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri”
“Cu doza trei nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer, sau o doză de alt vaccin, nu mai trebuie să facă şi a treia doză. Lucrul acesta trebuie foarte clar spus.

Domnul doctor Gheorhiţă şi-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori, că nu este necesar. Eu am discutat cu colegi de ai mei din Israel

care studiază îndeaproape aceste vaccinuri. Recomandarea şi pentru Israel, este ca acele persoane care au trecut prin infecţie şi au făcut deja vaccinarea completă, să nu mai facă şi doza a treia”, a spus medicul Alexandru Rafila.

Aşadar, medicul nu este de acord cu declarația făcută marți de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, care a spus că “nu există o contraindicație la persoanele care sunt vaccinate cu schema completă și au și istoric de trecere prin boală”.

Alexandru Rafila spune că discutat cu medicii din Israel și a aflat astfel, că în acest caz, doza nu ar fi recomandată. Acesta este şi motivul pentru care a ales să nu facă vaccinul cu cea de-a treia doză.