ULTIMA ORA! MEDICUL Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă în România

0

Norovirusul sau gripa stomacului face ravagii în Râșnov, acolo unde 140 de persoane s-au îmbolnăvit și au avut nevoie de internări în spital. Potrivit medicului infecționist,

Adrian Marinescu, această boală poate fi cauzată de viruși, bacterii sau paraziți și necesită multă atenție și prevenție, acționând în mod special acolo unde există un sistem imunitar slăbit.

Avertisment sumbru cu privire la explozia infecțiilor cauzate de Norovirus
Direcția de Sănătate Publică Brașov a atras atenția asupra celor 140 de pacienți diagnosticați cu Norovirus și care au prezentat simptomatologie specifică, majoritatea prezentându-se la medicul de familie sau la spitale din judeţ cu vărsături, stări de greață greţuri, febră, frisoane, dureri abdominale și scaune diareice. Potrivit sursei citate, în urma analizelor efectuate s-a constat că toate aceste cazuri reprezintă o epidemie de Norovirus.

De asemenea, au fost recoltate probe din apa din oraș, rezultând că aceasta nu a fost contaminată.

„În ancheta epidemiologică au fost raportate 140 de persoane care au fost înregistrate de către unităţile sanitare, evoluţia acestor pacienţi fiind favorabilă. (…) Din cei 140 pacienţi cu simptomatologie digestivă,

25 s-au prezentat la unităţi spitaliceşti, iar un caz – un copil de 5 ani, la care s-a identificat din materii fecale Norovirus G2 – a fost spitalizat, având o evoluţie clinică bună.