ULTIMA ORA! MApN, anunţ despre recrutări. Ce trebuie să ştie tinerii din 28 de judeţe şi Bucureşti

0

MApN face din nou recrutări. Cei care vor să opteze pentru o carieră militară mai pot susține probele psihologice și fizice de selecție pentru funcțiile de soldat gradat profesionist până pe 25 iunie.

MApN informează că sunt disponibile 1.516 locuri, dintre care 32 pentru Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS), în 28 de județe și în Bucureşti.

Candidații declarați ‘Admis’ la aceste probe de selecție vor face apoi, până pe 30 iunie, examinarea medicală. Pentru cei care vor să lucreze în unitățile FOS, este obligatorie o examinare medicală specifică, în intervalul 5-16 iulie, care se face la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „General doctor aviator Victor Anastasiu” din Bucureşti sau Centrul de Medicină Navală din Constanţa, în funcţie de specialitatea aleasă.

Întocmirea dosarelor de candidat se poate finaliza până pe 23 iulie.

Candidații acceptați nu susțin concurs de admitere, dar sunt repartizați pe posturi în regim computerizat. Repartizarea celor selectați pe unităţi militare, arme/servicii și specialităţi militare se desfășoară în perioada 9-10 august (seria I) și în data de 18 august (seria a II-a).În cele din urmă, candidații care nu au deja pregătire militară încep primul modul de formare pe 23 august. Totodată, cei cu pregătire militară intră în programul de instrucție pe 27 septembrie.Un soldat primește în cont 2.770 de lei, un fruntaș 2.802 lei, în vreme ce un caporal, în funcție de clasă, primește 2.835 lei (cls. a III-a), 2.900 de lei (cls. a II-a) sau 2.949 de lei (cls. I).