ULTIMA ORA ! În ce condiții se vor întorce elevii din toamnă la cursuri. Școala online nu mai este o opțiune

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări despre întoarcerea în format fizic la cursuri din toamnă.

Însă, nu exclude ca scenariile de anul trecut, roșu, galben și verde, să intre din nou în vigoare. Cum se vor desfășura cursurile?

Sorin Cîmpeanu a reconfirmat joi seară, că școala va începe cu prezență fizică la cursuri, în data de 13 septembrie, loc de 15 septembrie.De asemenea, se ia în calcul și introducerea scenariilor de anul trecut, roșu, galben, verde, în cazul în care valul 4 al pandemiei va lua amploare.

În ce condiții se vor întorce elevii din toamnă la cursuri
După cum a precizat ministrul Educației, ar putea fi modificate criteriile sau pragurile care stabilesc dacă elevii vor face ore online sau vor merge fizic la cursuri.

Sorin Cîmpeanu a precizat, din nou, că elevii se vor întoarce în bănci din 13 septembrie: ”cu prezenţă fizică.Asta este decizia la acest moment. Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit- o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în

vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi din școli,având în vedere respectarea regulilor- am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii.