ULTIMA ORA! Iată ce se întâmplă cu pensiile? Raluca Turcan a făcut anunţul mult aşteptat de români

0

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut joi un anunț referitor la recalcularea pensiilor din România.

Oficialul Guvernului Cîțu a precizat câte dosare au fost evaluate până la data de 20 mai și ce urmează să se întâmple după ce toate cele rămase vor fi rezolvate.

Raluca Turcan, despre ce se întâmplă cu pensiile
Potrivit ministrului Muncii, până la data de 20 mai au fost evaluate în total 264.544 de dosare, iar procesul continuă, cu scopul de a fi reduse inechitățile. Această recalculare ar putea fi echivalentă cu o indexare pentru milioane de pensionari din țară.
”Până acum avem 264.544 de dosare care au fost evaluate. Pregătirea tuturor dosarelor de pensii pentru recalculare prin introducerea unor factori de contributivitate suplimentară pentru a redu

ce inechitățile și să ajungem în România să avem la pregătire egală, vechime egală, pensia să fie egală”, a spus Raluca Turcan, potrivit Realitatea Plus.

Raluca Turcan, atac la adresa parlamentarilor care își cer pensiile speciale înapoi

De asemenea, Raluca Turcan i-a criticat pe acei parlamentari care au decis să își ceară pensiile speciale înapoi în instanță, în contextul în care în România există 900.000 de pensionari care primesc suma minimă.

”Nu înseamnă că pensionarii în număr mare nu o duc greu. Pentru că avem 900 de mii de pensionari cu pensia minimă și 2,7 milioane de pensionari plătiți între pensia minimă și pensia medie, care este de 1500 de

lei aproximativ. Iar dacă pensionarii care trăiesc dintr-un venit de 800 de lei speră, în continuare, la o majorare, parlamentarii ale căror pensii speciale au fost tăiate speră și ei că le vor primi înapoi.