ULTIMA ORA! Iată cât timp ar putea să rămână școlile închise! Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț trist pentru elevi

Începând de luni, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceeal vor avea parte de o vacanță de două săptămâni, asta după ce autoritățile au decis inchiderea școlilor în contextul pandemiei de COVID-19. Ei bine,

lucrurile nu ar putea să rămână la doar două săptămâni. Iată ce anunț trist a făcut Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Toți elevii se pregătesc de o vacanță la care nu se așteaptau, însă din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă autoritățile au decis închiderea școlilor pentru o perioadă de două săptămâni.

Sorin Cîmpeanu anunță cât timp ar putea rămâne școlile închise
Totuși, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că lucrurile ar putea să nu rămână la doar două săptămâni, asta deoarece în cazul în care evoluția epidemiologică se va menține nefavorabilă, iar cazurile vor continua să crească, școlile ar putea rămâne în continuare închise.

În acest fel elevii ar urma să studieze din nou în mediul online, așa cum de altfel au mai făcut-o și deja știu ce înseamnă trecerea la școala din fața calculatorului sau a tablatei. Vestea nu pică neapărat bine pentru elevi,asta deoarece abia ce s-au întors în băncile școlii, după o perioadă în care au studiat tot online.Vacanța forțată care a fost introdusă în structura anului școlar va trebui să fie recuperată prin cursuri de către toți elevii, iar structura anului 2021-2022 va trebui să fie modificată, mai anunță Sorin Cîmpeanu.