ULTIMA ORA! Guvernul a aprobat noile măsuri privind pandemia. Activități permise persoanelor vaccinate

0

Guvernul a validat în şedinţa de sâmbătă, 2 octombrie, printr-o hotărâre, măsurile adoptate joi seara de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

Secretarul de stat Raed Arafat a susținut o declarație de presă, care a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV, unde a prezentat principalele modificări.

Astfel, în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori accesul la anumite activităţi este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.Prin urmare, intrarea în localuri ori la evenimente, fie publice sau private, nu mai este permisă în baza unui test Covid negativ.

Doar cei vaccinați sau cei trecuți prin boală vor avea acces.

Doar persoanele care fac dovada vaccinării ori a trecerii prin boală vor avea acces la terase, în restaurante, cinematografe, săli de spectacole sau la competițiile sportive, indiferent dacă sunt organizate în spații închise ori în aer liber, dar și la mitinguri și demonstrații, unde pot participa cel mult 100 de persoane.

În toate cazurile, nu se poate depăși miezul nopții.

Aceleași reguli se aplică și în cazul unor evenimente private, nunți sau botezuri, de exemplu, iar numărul invitaților este limitat la 200, cu sala plină doar pe jumătate.

Aceeași regulă se aplică și pentru săli de jocuri de noroc, piscine interioare și locuri de joacă pentru copii.

Arafat a explicat de ce nu va mai fi permis şi accesul persoanelor testate la respectivele activităţi.