ULTIMA ORA! Elevii vor fi vaccinaţi anti-Covid în timpul orelor de curs. Măsura extremă cu care Israelul accelerează imunizarea

0

Israelul doreşte să îşi vaccineze elevii împotriva noului coronavirus în timpul orelor de curs odată cu începerea noului an şcolar, preconizată pentru 1 septembrie.

Acţiunea de a vaccina elevii în timpul orelor de curs se va face cu acordul părinţilor, au anunţat luni autorităţile guvernamentale de la Ierusalim, însărcinate cu lupta împotriva coronavirusului, preluate de cotidianul Haaretz.

Israelul a vaccinat copii cu vârste de peste 12 ani, dar în anumite cazuri excepţionale şi copii cu vârste de cinci ani. Totuşi, excepţiile se aplică unor copii care sunt în mod deosebit expuşi în faţa riscurilor medicale – spre exemplu din cauza obezităţii extreme, bolilor cronice severe de plămâni şi a problemelor cardiace. Această ţară, cu o populaţie de 9,4 milioane de locuitori, încearcă să încetinească rata de transmitere a noului coronavirus printr-o nouă campanie de vaccinare.

Luni, Ministrul Sănătăţii a raportat 5.383 de cazuri noi. Totodată, au fost raportate 672 de persoane aflate în stare gravă – cel mai ridicat bilanţ din martie 2021 – şi 16 decese.

Până în prezent, aproape 59% din populaţia Israelului a fost vaccinată cu ambele doze, din care aproximativ 29% în grupa de vârstă 12-15 ani şi 69% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani. Pentru rezidenţii care au peste 70 de ani, acest procent este de peste 90%.Luni, Ministrul Sănătăţii a raportat 5.383 de cazuri noi. Totodată, au fost raportate 672 de persoane aflate în stare gravă – cel mai ridicat bilanţ din martie 2021 – şi 16 decese.