ULTIMA ORA! Elevii din București ar putea trece la școala online la jumătatea lunii octombrie, spune ministrul Educației. Sigur, am fi preferat vești mai simpatice

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, atrage atenția că elevii din București s-ar putea întoarce la școala online la mijlocul lunii octombrie.

Declarația vine în contextul în care incidența infectărilor cu SARS-CoV2 este creștere în Capitală.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că școlile trebuie închise ultimele, dar în același timp atrage atenția că, în București, elevii ar putea face din nou școală online la mijlocul lunii octombrie,dacă se menține evoluția deja îngrijorătoare a pandemiei de COVID. Fără respectarea regulilor și în absența vaccinării, spune el, trecerea la școala online în București devine inevitabilă.

„Este posibil ca în Bucureşti, în a doua jumătate a lunii octombrie, să ajungem la pragul de la 6 la mie, prag de la care din păcate şcolile vor trebui să treacă în online, până când rata de infectare va coborî”.

Scenariu: Elevii din București, școală online la jumătatea lui octombrie
Ministrul Cîmpeanu a insistat asupra importanței testării care, declară el, poate ajuta la siguranța sanitară în școli. Ministrul face un apel

către părinţi sî nu îi trimită pe copii la școală în situaţia în care observă că fiii sau fiicele lor au chiar și „cele mai mici simptome” ale infecţiei cu SARS-CoV-2.”Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”, a spus Sorin Cîmpeanu duminică seară, într-o o intervenţie la Digi 24.