ULTIMA ORA! Cum va afecta lumea sfârșitul pandemiei de COVID. Bill Gates prezice ce se va întâmpla după criză

0

Bill Gates e de părere că sfârșitul pandemiei de COVID va aduce schimbări pozitive în lume.

Bill Gates a vorbit, în cadrul unui articol scris de el, despre David Moinina Sengeh, pe care l-a cunoscut pe când africanul studia ingineria biomecanică. Astfel, el spune despre modul în care Guvernul

din Sierra Leone a reuşit să activeze un protocol de sănătate rezistent care a servit la strunirea coronavirusului, în ciuda neajunsurilor şi a dificultăţilor economice.„David crede că experienţa Sierra Leonei în timpul epidemiei de Ebola din 2014 i-a pregătit mai bine pentru COVID-19. Oamenii din Sierra Leone au înţeles imediat cât de important era să ai virusul sub control.

Populaţia a luat în serios restricţiile de carantină de la început. Drept urmare, ţara a menţinut numărul de cazuri relativ scăzut în timpul pandemiei”, spune omul de afaceri.

Cofondatorul Microsoft a scos în evidență capacitatea acestei țări de a aplica instrumente tehnologice în lupta împotriva pandemiei. „Bazându-se pe activitatea lui David, Sierra Leone utilizează un sistem robust de colectare a datelor pentru a monitoriza cazurile COVID”, notează el.Pacienții bolnavi pot trimite mesaje text unui sistem automat pentru verificarea simptomelor. Există și o aplicație pentru furnizarea de resurse în cazul celor care trebuie să fie în carantină. „La rândul lor,

guvernele locale pot folosi datele colectate de aceste aplicaţii pentru a lua decizii în cunoştinţă de cauză când trebuie să închidă activităţile şi când să le redeschidă”, conchide el.