ULTIMA ORA! Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Florin Cîțu: “Nu am avansat o propunere de prim-ministru”

0

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de premier. Vezi mai jos principalele evoluții ale negocierilor politice pentru ieșirea din criză.

UPDATE 15:25. Cioloş, după întâlnirea cu Iohannis: „Ne-a confirmat că nu a primit nicio propunere de premier, că pare că partidele fug de această responsabilitate. Propunerea noastră fermă e Dacian Cioloş. A spus că o va analiza”.

Liderul USR Dacian Cioloş a afirmat luni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că preşedintele a confirmat că nu a primit nicio propunere de premier.Conform lui Cioloş, în opinia lui Iohannis, pare că partidele fug de această responsabilitate, iar preşedintele a fost neplăcut surprins că nu au existat discuţii între formaţiunile parlamentare. Liderul USR a reiterat că propunerea fermă a formaţiunii Dacian Cioloş, iar preşedintele Iohannis a spus că va analiza foarte serios. Răspunzând unei întrebări, Dacian Cioloş a susţinut că Preşedintele nu a spus delegaţiei USR că nu mai doreşte formaţiunea la guvernare.UPDATE 14:25. Ciolacu a făcut declarații după discuţiile de la Cotroceni. „Am transmis că fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de guvern minoritar, indiferent de formaţiunea politică. Din punctul nostru de vedere, se va crea o majoritate pentru anticipate.”, a zis Marcel Ciolacu.about:blank

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că social-democraţii i-au transmis acestuia că fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, indiferent de formaţiunea politică.