ULTIMA ORA! Cei nevaccinați riscă să nu mai poată intra în mall. Ar putea fi organizate tombole

0

Persoanele care nu s-au vaccinat antiCovid riscă să nu mai între în malluri sau în restaurante.

Iar ca să îi încurajeze pe cei din mediul rural să se vaccineze ar putea fi organizate tombole cu utilaje agricole.

Sunt doar două, dintre măsurile pe care autoritățile române le iau în calcul, pentru a crește rată vaccinării, care acum, este printre cele mai scăzute din Europa.Sub amenințarea unui iminent val 4 al pandemiei, coaliția de guvernare caută soluții pentru a-i determina pe români să se vaccineze antiCovid.

Dan Barna, vicepremier: “Dacă se va ajunge ca în anumite localități să avem o incidenț[ peste un anumit prag, 1,5 sau 3, deci pragurile pe care le cunoaștem deja, ar putea să fie necesare măsuri de genul care în spații neesențiale, să spunem mall-uri sau restaurante, să aibă acces doar persoanele vaccinate”.

În plus, guvernanții discută și despre organizarea unor loterii mai ales în zonele rurale unde rata de vaccinare este mult mai redusă. Oamenii ar putea câștiga, de pildă, utilaje agricole.

În sistemul sanitar doar medicii au acceptat să se imunizeze în număr mare. Procentul scade între asistente și este și mai mic la infirmiere, de exemplu. În Capitală, peste 80% dintre doctori sunt vaccinați, dar procentele sunt mai mari în spitalele Covid ori suport Covid.

De exemplu: la Institutul Matei Bals: 95,9% dintre medici au făcut injecția. La Colentina 92%, iar la Universitar 89%.