ULTIMA ORA! CE SPUNE MEDICUL ALEXANDRU RAFILA DESPRE OBLIGATIVITATEA VACCINĂRII: „ESTE NESĂNĂTOASĂ!”

0

Alexandru Rafila a vorbit în cadrul unui interviu despre vaccinarea obligatorie. Acesta este de părere că măsurile

coercitive sau punitive luate de Guvern în ultima perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, nu fac decât să înrăutățească lucrurile.

Întrebat ce părere are despre vaccinare obligatorie, Alexandru Rafila a declarat că „este nesănătoasă”. Totodată, politicianul a explicat cum vedete situaţia în care România se află în acest moment.”În ceea ce privește modul în care este gestionată, în acest moment, pandemia, în mod evident este o decizie tardivă și cred că, într-o manieră puțin potrivită în ceea ce privește convingerea oamenilor că trebuie să se protejeze și cum trebuie să se protejeze împotriva acestei infecții.

Discuția legată de certificatul verde, certificatul european, cred că ar trebui să fie o discuție care să convingă oamenii că un astfel de certificat

este util, trebuie scoase toate aceste accente punitive, coercitive,

care au ajuns în spațiul public.. Am ajuns să discutăm despre vaccinare obligatorie, testare obligatorie…

Nu! Cred că trebuie să discutăm despre protejarea sănătății comunităților, a cetățenilor și în acest scop avem un instrument, mă refer la acest certificat verde care oferă alternative.

Alternativele sunt trei. Este vorba despre vaccinare, testare sau,

pentru persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni, un astfel de certificat se acordă fără niciun fel de probleme.