ULTIMA ORA! Bill Gates, avertisment dur: Trebuie să ne pregătim pentru următoarea pandemie ca pentru război!

Bill Gates susține, într-o scrisoare publicată pe blogul lui, pe care o semnează alături de Melinda, soția sa, că lumea trebuie să se pregătească
pentru următoarea pandemie aşa cum s-ar pregăti pentru un război. ”Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos”.
„Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra

capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris miliardarul filantrop, potrivit DIGI 24..

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.„Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că prețul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari.

Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea.

Pe lângă investiţiile ştiinţifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei Covid-19 şi a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Bill Gates solicită, de asemenea,

înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.