ULTIMA ORA! Avertisment al medicului Alexandru Rafila: „O să ne întoarcem la restricții”. Cum poate fi evitată această situație

Medicul Alexandru Rafila susține că există riscul serios ca ritmul vaccinării să scadă întrucât sunt mai multe

persoane care fac doza de rapel decât cei vaccinați cu prima doză, caz în care revenirea la restricții va fi din nou necesară.

Senatorul PSD a avertizat că trebuie găsite noi metode de stimulare a vaccinării populației, altfel următoarele săptămâni vor arăta că vaccinarea se face într-un ritm mai redus, iar țintele fixate de către autorități vor fi ratate.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila se opune adoptării unor măsuri discriminatorii prin care vaccinații să fie aibă drepturi suplimentare față de cei care încă nu s-au imunizat.

Rafila: „Ritmul vaccinării o să scadă”
„Ce observăm pe plan naţional, sigur, creşte numărul de persoane vaccinate, nu e momentul însă să ne bucurăm, pentru că, dacă o să vă uitaţi, din păcate, numărul de persoane care se vaccinează cu prima doză

este inferior numărului de persoane care se vaccinează cu cea de-a doua doză şi lucrul ăsta trebuie echilibrat, pentru că dorinţa de a veni la vaccinare, în mod evident este legată de administrarea primei doze de vaccin.

Altfel, o să scadă ritmul vaccinării în următoarele săptămâni şi diversele ţinte nu vor fi atinse”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, informează News.ro.

Rafila a avertizat că extinderea unei politici de testare pe scară largă a populației fără să existe și o modalitate eficientă de

încurajare a populației să se vaccineze nu va avea alt rezultat decât reinstituirea restricțiilor la un moment dat.

Astfel, ar fi o greșeală să se recurgă la testarea antigen rapidă ca modalitate de a permite organizarea unor evenimente cu public, deoarece aceasta nu poate suplini vaccinare pe scară largă a populației.