ULTIMA ORA! ARDE Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: 9 persoane ar fi decedat. Celulă de criză la MAI. VIDEO

Autoritățile au confirmat oficial decesul a 9 persoane. Incendiul a fost lichidat
Autoritățile confirmă oficial faptul că 9 oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. ISU anunță că Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID.

”Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Misiunea este în dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, se arată în comunicat.acum 36 de minute

Bilanțul deceselor ajunge la 9. Celulă de criză constituită la MAI
Bilanțul victimelor continuă să crească. În acest moment, conform surselor MAI, citate de Digi24, 9 oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul din Constanța.

ISU mai transmite că până în acest moment, 50 de persoane au fost evacuate și transferate la alte unități spitalicești.

De asemenea, a mai venit în sprijin de la ISU Galați o autospecială pentru transport victime multiple.

Guvernul anunță că premierul Florin Cîțu a fost informat despre incendiu. Acesta continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Premierul i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.