ULTIMA ORA! Anunţul zilei privind certificatul verde în România! Medicul Raed Arafat nu are milă: “În cel mai scurt timp”

0

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj deosebit de important privind certificatul verde. Ce trebuie să se întâmple cu acest document, în ţara noastră, cât se poate de urgent?

Semnal de alarmă tras de Raed Arafat! Şeful DSU a găsit vinovaţii pentru scăderea ratei de vaccinare în România.

Arafat: România are nevoie cât mai repede de o lege privind certificatul verde Vineri, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) de la Ciolpani, Raed Arafat a declarat că întârzierea adoptării certificatului verde de către parlamentari este un motiv de descurajare a românilor cu privire la vaccinare.

“Avem nevoie de acest certificat în cel mai scurt timp”, a fost reacţia fermă a lui Raed Arafat.

“N-am cum să vă spun că nu e așa. Da. Da, sigur. Clar descurajează (întârzierea adoptării certificatului verde – n.red.). Pentru unii, cel puțin, ăsta a fost un motiv ca să se vaccineze. Așa că întârzierea certificatului verde înseamnă mai puțin vaccinați pe zi.Când vor deveni lucrurile o certitudine, atunci persoanele ezitante poate vor decide să se vaccineze. Avem nevoie de acest certificat în cel mai scurt timp”, a declarat, vineri, Raed Arafat.

“Cu cât avem rată de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum”

Tot vineri, Raed Arafat a atras atenţia că pandemia va deveni, şi în România, una a nevaccinaţilor. Iar impactul pe sistemul de sănătate va fi unul major în cazul unui eventual nou val, având în vedere procentul mare de persoane nevaccinate.