ULTIMA ORA! Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să înceteze. Care este motivul

0

Șeful OMS a transmis că administrarea celei de-a treia doze este “imorală” în condiţiile în care vacc..inarea stagnează în Africa.

Administrarea celei de-a treia doze de vac.cin an.ti-CO.VID-1.9 în unele ţări este “imorală” în condiţiile în

care inoculările stagnează în Africa, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează miercuri CNN.

Intensificarea vacci.nărilor cu doza de rapel (booster) este “imorală, incorectă şi nedreaptă şi trebuie să se oprească”, a declarat marţi şeful OMS pentru CNN.

“A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală.

Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pande.mia ignorând un întreg continent (Africa),

iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace”, a adăugat el.OMS a recomandat o doză suplimentară de vac.cin, a treia, pentru persoanele imunodeprimate, însă se opune utilizării la scară largă a dozelor

de r.apel (booster) până când un număr mare de persoane la nivel mondial nu va fi vaccin.at cu o primă doză de ser an.ti-CO.V.ID-19.America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat o singură doză de va.ccin la peste 50% din populaţiile lor,

în timp ce doar 7% din populaţia Africii a primit o singură doză, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.