ULTIMA ORA! A nins în România în prima zi de toamnă! Temperaturile au scăzut până la -3 grade Celsius: VIDEO

0

A nins în România în prima zi de toamnă! Temperaturile au scăzut până la -3 grade Celsius.Primii fulgi de nea au căzut la 2.500 de metri altitudine în zona vârfului Coştila din Bucegi.

A nins în România în prima zi de toamnă!
A nins în România în prima zi de toamnă. Primii fulgi de nea au căzut la 2.500 de metri altitudine în zona vârfului Coştila din masivul Bucegi.

Fenomenul meteorologic a durat un sfert de oră, însă turiștii aflați în zonă au reușit să surprindă momentul realizând clipuri video.Potrivit meteorologilor, astfel de episoade sunt normale pentru această perioadă. Temperaturile scăzute pot aduce ninsori în zonele înalte.

Ieri, s-au înregistrat -3 grade Celsius la Vârful Omu, -1 grad în Munţii Tarcu, 0 grade la Bâlea şi în Călimani.

Cea mai scăzută temperatură a lunii septembrie, înregistrată în anul 1935
Cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la staţia Vf. Omu în data de 28 septembrie 1935, atunci când termometrul a arătat -15 grade Celsius.

În București, temperatura minimă absolută a primei luni de toamnă a fost de -3,1 grade Celsius şi a fost înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa, în 30 septembrie 1977.

În aceeaşi zi s-a înregistrat şi minima absolută la staţia Bucureşti-Afumaţi, respectiv -2,4 grade.about:blankLa staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, minima absolută a luni este de -1,6 grade şi a fost consemnată în 28 septembrie 1906.