TRAGEDIE! O tânără a murit în timpul unei fertilizări. Soţul caută adevărul, procurorul a pornit o anchetă

0

Căsătoriţi de patru ani, Cristina şi Ştefan şi-au dorit un copil şi au apelat la o clinică de fertilizare din Chişinău. Înainte de inseminare, rezultatul electrocardiogramei a generat unele suspiciuni, dar medicii au decis să meargă mai departe cu procedura.

Venită la spital pe 26 august, femeia a intrat în stop cardiac, apoi în comă, decedând după o săptămână de agonie.

Cristina, 30 de ani, şi soţul ei, Ştefan, şi-au dorit cu orice preţ să devină părinţi. Originari din Republica Moldova, dar cu domiciliul în provincia Torino (Italia), s-au întors, la mijlocul lunii august, în ţara lor natală, pentru a încerca procedura de fertilizare asistată. Ceva nu a mers bine: în timpul intervenţiei chirurgicale pentru prelevarea ovulelor, Cristina s-a simţit rău.Era 26 august. A murit după o săptămână de agonie, la spitalul din Chişinău, relatează Mediafax. Acum, familia cere să se facă dreptate. Ştefan, care s-a adresat unui grup de avocaţi, a ţinut o conferinţă de presă în Moldova, cerând intervenţia Ministerului Sănătăţii.

Neglijenţa medicilor care au operat-o pe tânăra soţie ar fi fost cauza, susţine bărbatul: „Vrem să înţelegem ce s-a întâmplat, să clarificăm. Cristina era bine. Toate analizele o certifică”.

Cuplul a încercat să aibă un copil timp de aproximativ patru ani. Apoi, fără a informa rudele şi prietenii, a decis să meargă la o cunoscută clinică privată din Chişinău, specializată în fertilizarea asistată. „Trebuia să fie o surpriză”, explică Ştefan.