STRIGATOR LA CER ! Portretistul român al Papei Francisc, îngropat noaptea, cu buldozerul! Rudele nu au apucat că își ia rămas bun

Portretistul român al Papei Francisc, pictorul Liviu Lăzărescu, a fost îngropat noaptea, la lumina buldozerului care îi săpase mormântul. Fiica sa, care se întoarcea din Franța pentru înmormântarea oficială, nu a mai apucat să își ia rămas bun de la părintele său.

Pictorul Liviu Lăzărescu (1934 – 2021) a decedat pe 25 martie, într-un spital din București. Trupul neînsuflețit al artistului numit „potretistul român al Papei Francisc” a fost transportat în comuna natală, la Mărtinești, pentru a fi înhumat.

Pictorul Liviu Lăzărescu, îngropat noaptea, la lumina buldozerului care i-a săpat mormântul
Artistul devean Călin Bârcean a povestit într-o postare pe rețelele de socializare scenele la care a fost martor când trupul lui Liviu Lăzărescu a fost înmormântat.

UROTRIN
Pentru a-ți satisface soția după 56. Mai bun decât Viagra
AFLAȚI MAI MULTE→
„Am ajuns la cimitir, puțin după ora 20. Urme de buldozer, pâmânt moale și un grup mic de oameni, cu lumânări aprinse, în jurul gropii. Nu credeam că morții pot fi îngropați noaptea! Nu mi-am imaginat vreodată că un legiuitor, un om cu putere de decizie, poate da o asemenea dispoziție, să îngropi mortul noaptea! Pe măsură ce mă apropiam de mormânt, se deslușeau cântări bisericești, iar o lumină tare, albă, bătea dintr-o parte. M-am oprit mai retras, în stânga crucii, când tabloul devenise foarte clar: Liviu Lăzărescu, înmormântat la lumina farurilor de buldozer. Pictorul «muzelor de la Mărtinești», profesor «Honoris Causa», cetățean de onoare, binecuvântat personal

de Papa Francisc, zăcea într-un sicriu, deasupra gropii lui, luminat de un buldoexcavator, așteptând să fie îngropat de urgență, «până la ora 21». Fiica lui, care pornise din Franța, nu era acolo. Trebuia să ajungă a doua zi, la înmormântarea programată oficial.

Dar, iată că, totul a fost dat peste cap de o foaie de drum, un formular tip pe care scria că pacientul a fost infectat cu sars-cov2. Familia nu avea habar de așa ceva, iar cauzele decesului au fost cu totul altele.