Semnalul de alarmă al OMS: Lumea a intrat într-o „fază periculoasă”

0

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă, după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus crește alarmant.

Joi, organizația a identificat peste 150.000 de cazuri, un record într-o singură zi, de la începutul epidemiei.

Lumea a intrat într-o „fază periculoasă” pe măsură ce se redeschid țările care au implementat restricții de izolare sau de mobilitate, a declarat, vineri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS). „Lumea a intrat într-o fază nouă și periculoasă.

În mod evident, mulți oameni s-au săturat să stea acasă. Țările sunt dornice să își redeschidă societățile și economiile”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă virtuale. „Dar virusul continuă să se răspândească rapid, rămâne mortal și cei mai mulţi oameni rămân expuși”, a adăugat el.

Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 21.06.2020 (10:00) – 22.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Ilfov, București, Olt, Vrancea și Vâlcea.