Se dau tichete pentru persoanele vaccinate anti-COVID. Când și de unde le pot lua cei care se imunizează

0

Românii care decid să se imunizeze împotriva Covid-19, pot primi tichete de masă. Iată ce trebuie să faci pentru a beneficia de ele!

Campania de vaccinare din România a scăzut semnificativ în ultima perioadă. Astfel, autoritățile s-au gândit la diverse modalități

pentru a încuraja cetățenii să se imunizeze împotriva coronavirusului, precum acordarea de tichete de masă și organizarea unei loterii.Cum poți primi tichetele de masă dacă te-ai vaccinat
Ministerul Sănătății a stabilit, printr-un ordin oficializat luni, metodologia de acordare de tichete de masă pentru persoanele care se imunizează împotriva COVID-19. Așadar, peroanele care s-au vaccinat după începutul lunii septembrie vor primi, cel mai probabil, din luna octombrie, cinci tichete de masă în valoare de 100 de lei.

Astfel, beneficiarii vor putea lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut vaccinarea (ultima doză).

Tichetele de masă vor trebui cerute, de către cei ce s-au imunizat împotriva COVID-19 cu schema completă, în maximum 60 de zile de la data în care au primit ultima doză de vaccin (sau singura, în anumite cazuri).“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie”, a declarat, în contextul apariției ordinului, Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.