Se ABROGĂ regulile de CARANTINARE. Anunţ important de la GUVERN! Florin Cîţu a decis

0

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Postul de ministru al Sănătății a devenit vacant după ce premierul Cîţu l-a demis în această dimineață din funcție pe Vlad Voiculescu. Gestul premierului a stârnit reacția partidului din care face parte Voiculescu, PSR PLUS, copreședintele acestuia, Dan Barna, anunțând că formațiunea sa nu-l mai susține pentru conducerea Guvernului pe Cîţu.

Premierul a anunțat de dimineață că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna. Dar între timp a venit anunțul făcut de Barna că USR PLUS nu-l mai susţine în funcția de premier, Barna refuzând şi să preia conducerea acestui minister. Premierul a mai demis-o și pe Andreea Moldovan, care deținea funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Prim-ministrul va delega majoritatea atribuțiilor de la Sănătate secretarului de stat Alin Baciu.„Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, a declarat Florin Cîţu.