Scrisoarea unei femei înțelepte celor ce se tem de bătrânețe

Mulți se tem de bătrânețe și femei, și bărbați. În prezent, tinerețea a devenit un cult și pentru ca să n-o piardă oamenii fac aproape orice și cad în diverse capcane, care ulterior le strică anii importanți ai înțelepciunii și bătrâneții.

Iată ce scrie o americancă în vârstă despre această etapă a vieții…

„Recent am fost întrebată de câtre o fată „ Cum e să fii bătrână?”. Am căzut pe gânduri, am rămas un pic frustrată pentru că nu știam ce să-i răspund, pentru că nu m-am gândit niciodată la asta și nici nu mă consider bătrână.

Confuzia mea a plasat-o într-o situație incomodă și pe tânără, dar i-am mulțumit pentru întrebarea intersantă pe care mi-a adresat-o. I-am spus atunci că imediat ce voi găsi răspunsul i-l voi spune. Și iată că am conștientizat că bătrânețea este un dar.

Acum sunt persoana care am vrut întotdeauna să fiu. Nu vorbesc despre riduri, pete sau piele lăsată. Deseori nu mă recunosc în oglindă, dar aceste griji dispar repede. Eu niciodată nu am fost gata să schimb familia și prietenii pe părul castaniu și abdomenul plat. Am observat că odată cu vârsta am devenit mai bună și mai înțelegătoare cu oamenii. Mi-am devenit mie prieten. Pe parcursul vieții mele eu am văzut atâția oameni apropiați care au murit fără să știe ce înseamnă bătrânețea…

Bătrânițea este libertate. Poți dansa, ascultând muzica tinereții sau poți plânge, amintindu-ți de prima dragoste. Poți merge la plajă fără să te rușinezi de corpul tău și te poți arunca pe valuri, chiar dacă cei tineri te privesc cu milă.

Soarta m-a binecuvântat, oferindu-mi șansa să trăiesc până la părul încărunțit și până când zâmbetul a rămas adâncit în linii multiple pe față. Atâta lume a plecat din viață la tinerețe…

Cu vârsta nu-ți mai pasă de ce cred alții. Ai dubii mult mai rar și greșești mult mai rar. Așadar, fetițo, îți răspund: Mie îmi place să fiu bătrână.

Bătrânețea m-a eliberat. Îmi place persoana care am ajuns să fiu. Știu că n-o să trăiesc veșnic, dar atât timp cât mă trezesc în fiecare dimineață eu voi mânca câte un desert în fiecare zi.”

Mierea cu scortișoară, tratament pentru peste 20 de boli – cele mai importante beneficii

Mixtura compusă din scorțișoară și miere are numeroase beneficii pentru menținerea sănătății și tratarea bolilor. Mierea este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale, fapt confirmat de utilizarea acestuia de-a lungul istoriei de diferite popoare și culturi.
Mai mult decât atât, mierea nu are reacții adverse și poate fi utilizată în siguranță pentru tratarea diferitelor boli. În plus, diabeticilor le este permis să utilizeze acest remediu miraculos.

Dacă amesteci mierea cu scorțișoară, vei avea parte de numeroase beneficii. Iată cum te poate ajuta această mixtură:

Sistemul imunitar
Dacă vei consuma din această mixtură de miere și scorțișoară, îți vei întări sistemul imunitar și vei ține departe virușii și bacteriile. A fost demonstrat faptul că mierea este bogată în fier și numeroase vitamine, ceea ce înseamnă că un consum frecvent poate întări structura sângelui, protejând corpul de atacul bacteriilor și al virușilor.

Colesterolul
Potrivit studiilor, un amestec între 2 linguri de miere și 3 linguri de scorțișoară adăugat la 500 ml de apă sau ceai este capabil să reducă nivelul colesterolului din sânge cu 10 procente în mai puțin de 2 ore.

Consumat de 3 ori pe zi, poate trata cu succes colesterolul în stare cronică. Dacă prezinți simptome de colesterol ridicat, adaugă la dieta zilnică miere pură.

Răceala
O lingură de miere cu ¼ linguri de scorțișoară, consumate zilnic timp de 3 zile, vor ameliora drastic simptomele unei răceli severe. Această mixtură te va ajuta să-ți desfunzi sinusurile și să tratezi tusea cronică. În plus, are un gust excelent.

Gripa
Cercetătorii spanioli au demonstrat faptul că mierea conține un ingredient special care previne gripa și omoară microbii asociați bolii.

Durerea de dinți
Dacă vrei să scapi de durerea de dinți, aplică o pastă realizată din 5 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară pe zonele cu probleme. Repetă acest proces de 3 ori pe zi.

Indigestia
Amestecă niște scorțișoară pudră cu 2 linguri de miere și consumă mixtura înainte de fiecare masă pentru a combate aciditatea și a îmbunătăți digestia alimentelor sățioase.

Artrita
Dacă suferi de artrită, atunci bea, în mod regulat, o cană de apă fierbinte cu 2 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară.

Recent a fost realizată o cercetare de către Universitatea din Copenhaga care a inclus 200 de subiecți. Aceștia au consumat înainte de micul dejun o mixtură dintr-o lingură de miere și jumătate de lingură de scorțișoară. După numai o săptămână, durerea cauzată de artrită a fost complet eliminată în cazul a 73 de pacienți.

Mai mult decât atât, o lună mai târziu, toți cei care nu puteau să meargă din cauza durerilor foarte mari au început să se miște în mod normal.

Dureri de stomac
Mixtura de miere și scorțișoară tratează cu succes ulcerul și afecțiunile stomacului.

Dureri în gât
Dacă te chinui cu dureri și iritații ale gâtului, consumă 1 lingură de miere și un pic de scorțișoară cu apă la fiecare 3 ore. Nu stopa tratamentul până când nu dispar complet simptomele.

Afecțiuni ale inimii
Tratează aceste tipuri de afecțiuni cu o mixtură realizată din miere și scorțișoară, care să înlocuiască gemul întins pe pâine la micul dejun. În cazul în care ai avut un infarct, te poți feri de alte episoade prin consumul acestei mixturi.

Dacă vei consuma în fiecare zi acest remediu puternic, îți vei întreține inima sănătoasă. Numeroși pacienți din America și Canada au fost tratați cu această mixtură. Într-un timp scurt, arterele și venele acestora s-au revitalizat, după ce, din cauza îmbătrânirii, au fost supuse unei scăderi a flexibilității.

Gaze
Cercetării indieni și japonezi au realizat o serie de cercetări care au arătat că această mixtură eliberează stomacul de gazele în exces.

Pierderea în greutate
Amestecul dintre miere și scorțișoară luat cu regularitate poate avea efecte miraculoase în pierderea kilogramelor în plus, chiar și în cazuri de obezitate. De asemenea, consumată frecvent, mixtura împiedică depunerea grăsimii în corp, chiar dacă dieta este bogată în calorii.

Adaugă mixtura de miere și scorțișoară într-o cană cu apă caldă și bea înainte de fiecare mic dejun, pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare.

Pierderea auzului
Îți poți îmbunătăți calitatea auzului prin consumarea remediului natural în fiecare dimineață și seară.

Oboseala
După cum arată ultimele studii, zahărul din miere este benefic pentru fortificarea organismului, în special pentru vârstnici, deoarece furnizează energie, atenție și flexibilitate.

Dr. Milton este cel care a demarat studiul, demonstrând că o jumătate de lingură de miere și niște scorțișoară într-un pahar de apă pot crește vitalitatea organismului. Dacă iei din această mixtură de 2 ori pe zi, dimineața și seara, corpul va fi revigorat în mai puțin de o săptămână.

Infecții urinare
La un pahar de apă călduță adaugă niște miere și scorțișoară și consumă remediul cu regularitate, până în momentul în care ai scăpat complet de microbii din vezica urinară.

Cancer
Ultimele studii din Australia și Japonia au arătat că mixtura din miere și scorțișoară luptă eficient împotriva cancerului osos și de la nivelul stomacului. De aceea, cei care suferă de aceste tipuri de cancer ar trebui să consume zilnic o mixtură realizată dintr-o lingură de miere și una de scorțișoară. Tratamentul ar trebui ținut timp de o lună, de 3 ori pe zi.

Longevitate
Consumul frecvent de ceai de miere și scorțișoară poate încetini procesul de îmbătrânire. Adaugă doar 4 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară în 3 căni de apă fiartă pentru a realiza un ceai sănătos. Bea un sfert de cană din acest ceai de câteva ori pe zi.

Infecții ale pielii
Mixtura renumită tratează eficient problemele pielii. Combină miere și scorțișoară în cantități egale și aplică remediul peste coșuri, înainte de culcare. Lasă mixtura să acționeze peste noapte și dimineața spală fața cu apă caldă. O să scapi garantat de coșuri dacă repeți tratamentul în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Respirație urât mirositoare
Populația din America de Sud utilizează acest remediu natural pentru a scăpa de respirația neplăcută. Rețeta lor include 1 lingură de miere și scorțișoară pusă în apă fierbinte. Apoi mixtura este utilizată pentru gargară dimineața