S-A AFLAT ! Cât va ține valul 4? Din cauza lipsei restricțiilor și a vaccinării precare, România poate dezvolta o tulpină proprie, anunță specialiștii

0

Ceea ce nu-l lasă pe medicul Gindrovel Dumitra să doarmă noaptea e că, în condițiile actuale, s-ar putea “selecta”

o tulpină autohtonă de coronavirus care să genereze un nou ciclu de infectare în întreaga lume.

Profesorul Alexandru Rafila nu exclude posibilitatea apariției unei variante românești a virusului, dar e mai îngrijorat de colapsul sistemului de sănătate.
Epidemiologul Emilian Popovici consideră că apariția unei tulpini autohtone ar fi un coșmar, anunțând că valul patru de pandemie a început în țara noastră încă din luna iunie.
Un expert american avertizează că un grad mare de infectare îi oferă virusului numeroase posibilități pentru a evolua.DE LA APARIȚIA VIRUSULUI ÎN WUHAN, CHINA, CONFIRMAT OFICIAL LA SFÂRȘITUL LUNII IANUARIE 2020, AU EXISTAT PATRU VARIANTE MAJORE (TULPINI) CARE AU CIRCULAT ÎN LUME, PROVOCÂND VALURI SUCCESIVE DE EPIDEMIE.
Aceste noi mutații ale virusului apar în momentul în care acesta ajunge în teritorii în care găsește o populație densă cu o interacțiune socială ridicată.“Când ai un grad atât de mare de infectare îi oferi virusului numeroase oportunități pentru a se adapta și a evolua”, anunța Ryan McNamara, cercetător al Școlii de Medicină a Universității din North Carolina, pentru o emisiune a postului public de radio din SUA.Atenție, această declarație era făcută în februarie 2021, înainte de apariția tulpinii Delta care a provocat un val pandemic global.