Rugăciune puternică pentru un suflet curat. Arsenie Boca i-a învățat pe mulți aceste cuvinte… Spune-o ASTAZI cu credinta

Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului, este unul dintre cei mai importanți duhovnici ai României. Considerat de mulți drept o persoană cu har de la Dumnezeu, el a lăsat mai multe sfaturi duhovnice pe care credincioșii pun mare preț.

Mormântul său de la Mănăstirea Prislop este vizitat de mii de enoriași, iar mulți care pleacă de acolo spun că se simt mai ușurați, de parcă o parte din necazuri le-ar fi fost luate cu mâna.

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca
Părintele Arsenie Boca a mai lăsat în urma sa și multe rugăciuni, unele dintre considerate a fi de mare efect de către credincioșii ortodocși. Una dintre ele se remarcă în mod deosebit.Duhovnicul spunea că această rugăciune te ajută să îți păstrezi sufletul curat, iar mulți dintre cei care i-au trecut pragul pe timpul vieții au învățat aceste versuri, despre care spun că aduc multă alinare sufletească. Iată rugăciunea lui Arsenie Boca pentru un suflet curat:

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, în toată ziua, să am grijă să mă lepăd de mine însumi, ca nu cumva, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer,ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii noastre.