România se închide bucată cu bucată!

0

Situaţia ar putea deveni critică în România.

După ce autorităţile au luat deja decizia carantinării zonale în două localităţi din judeţele Giurgiu şi Prahova, acum toţi ochii sunt aţintiţi spre alte judeţe, dar şi spre Bucureşti.

Miercuri, 22 iulie, autorităţile au introdus două localităţi în carantină. Este vorba despre satele Cartojani din judeţul Giurgiu, iar apoi Gornet din judeţul Prahova.

32 de persoane din Cartojani sunt infectate cu COVID-19, iar alte câteva sunt suspecte. Timp de două săptămâni, oamenii nu-şi vor mai putea părăsi localitatea. Vor putea merge la magazin dacă au nevoie să cumpere ceva, însă purtarea măştii va fi obligatorie. Autoritățile spun că localitatea va fi aprovizionată cu medicamente și alimente, iar cei doi doctori de familie vor monitoriza starea de sănătate a locuitorilor.

Poliţia şi jandarmii păzesc şi ieşirile din satul Gornet, aflat în carantină de miercuri seară. Nicio persoană nu mai are voie să plece de acolo decât dacă merge la serviciu. Este obligatoriu să completeze pentru asta o declarație similară cu cele din timpul stării de urgență. În ultimele două săptămâni, 15 localnici din Gornet, Prahova, s-au infectat cu coronavirus.

Situaţia s-ar putea repeta oricând şi în alte zone din România. În trei județe, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate de autorităţi în ultimele 24 de ore depășește o sută.