România are, într-o zi, mai multe cazuri de coronavirus decât Italia şi Spania la un loc. Cum am ajuns ţară de risc maxim pentru Covid

0

România a raportat marţi un număr uriaş de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 388, fapt care justifică oarecum decizia Guvernului de a amâna implementarea celei de-a patra etape de relaxare, prevăzute iniţial pentru 1 iulie.

Cu excepţia Germaniei, România are cele mai multe noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus din întreaga Uniune Europeană.

În timp ce în majoritatea statelor tendinţa este descrescătoare, ţara noastră a înregistrat o nouă creştere semnificativă, anunţând marţi un bilanţ mai mare cu 118 cazuri faţă de ziua anterioară şi, totodată, cel mai ridicat din ultimele patru zile.

Spre comparaţie, Italia, o fostă campioană a deceselor şi infecţiilor, a raportat luni doar 126 de noi cazuri de Covid-19 şi 6 decese, în timp ce Spania, o altă ţară în care coronavirusul a făcut ravagii, a raportat la ultimul bilanţ doar 200 de noi infecţii şi 3 decese. Raportat la bilanţul raportat de autorităţile de la Bucureşti, 3888 de cazuri noi şi 17 decese, rezultă că ţara noastră de una singură are mai multe cazuri decât aceste două fost „focare” la un loc.

Lucrurile par să se fi liniştit şi în alte părţi ale Europei, „zone roşii” ca Belgia sau Olanda având acum doar 66 şi, respectiv, 76 de cazuri noi.

Austria a raportat luni 69 de cazuri noi de infecţie şi un deces, Danemarca 76 de cazuri noi şi un deces, iar Finlanda doar 11 cazuri şi niciun deces.

Cât îi priveşte pe vecinii noştri din UE, Ungaria a raportat doar trei cazuri noi şi patru decese, iar Bulgaria are 140 de cazuri de infecţie şi patru decese.

Cifre ridicate, dar sensibil mai mici decât ale ţării noastre le înregistrează Franţa (280 cazuri) şi Portugalia (266 cazuri).