Reacţia lui Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei ucise la Caracal: „În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, poliţiştii erau opriţi de către procurori să intre”

0

Reacţia lui Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei ucise la Caracal: „În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, poliţiştii erau opriţi de către procurori să intre” © spynews.ro

Alexandru Cumpănaşu este un cunoscut realizator de emisiuni, președinte al Asociației pentru Implementarea Democrației, președinte al CNMR şi nu în ultimul rând, unchiul Alexandrei, tânăra ucisă la Caracal. Bărbatul a avut o reacţie şocantă vizavi de cele întâmplate în casa lui Gheorghe Dincă.

Alexandru Cumpănaşu este revoltat de faptul că poliţiştii au bâjbâit pe lânga casa presupusului criminal din Caracal, în timp ce, spune acesta, nepoata sa ţipa şi a fost auzită. După miezul nopţii, Alexandru Cumpănaşu a transmis oamenilor legii să-l ia pe tatăl fetei pentru a-i recunoaşte vocea acesteia. „Şi a recunoscut-o”, spune bărbatul.

„Îmi e foarte greu să vorbesc de acest lucru. Noi în familie, avem o regulă, nu vorbim despre ceea ce se întâmplă în familia noastră. Dar fac acest gest pentru că jigodiile din fruntea statului român să nu aibă impresia că scapă. Fiecare dintre şefii acestor sisteme mă cunosc bine. Dacă mi-a intrat în cap că vor pleca, vor pleca! Şi o să vă dau detalii pe care poate nu le ştiţi. Ofiţerii de poliţie, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, erau opriţi de către procurori să intre. Deşi unii dintre ei au vrut să intre chiar şi fără să îndeplinească termenul de ora 6.00, procurorul de caz a dispus să nu se intre. Eu am aflat la 11 seara azi-nopate şi de atunci nu am dormit deloc.

Aici eu vreau ca nişte capete să cadă. Nişte jigodii să plece. Art. 27 din Constituţie spune clar pentru toţi că un cetăţean, eu, nu un procuror sau poliţist care are autoritate, poate oricând să intre în domiciliul oricăriei persoane dacă o face pentru a salva viaţa unei persoane şi are indicii în acest sens. Păi ce judecător cretin a putut fi acela care pune rezoluţie ora şase? (…) La ora 12 noaptea, după ce Alexandra a sunat de atâtea ori, a vorbit 20 de minute, ar pleca ministru cu tot cu Parchet. Le-am spus să-l ia pe tatăl fetei să recunoască vocea. Și a recunoscut. Trebuia să spun eu. Băieții aștia din sistem vor avea o viață grea cu mine. Cine poate dormi liniștit dacă au copii știind că polițiștii au stat la poartă știind că în casa aia e un criminal. Dar ce au făcut o zi jumătate?! Stă în faţa casei criminalului, să se îndeplinească termenul de ora şase, când are Constituţia de partea lui. Ce poliţist şi procuror are sufletul acesta? „, a spus Alexandru Cumpănașu, potrivit Antena3.